Életmód, edzés, motiváció

Célok nélkül nem megy

„A céllal és a cél nélkül végzett munka között egy különbség van. Az eredmény!” Nancy Dornan

célok

Ez bármire igaz, amit el szeretnél érni. Akár egy előléptetés, akár egy saját vállalkozás beindítása, akár a vágyott testalkat elérése. A célok nem azt jelentik, hogy van egy elképzelésünk az adott dologgal kapcsolatban, hogy mit szeretnénk.

Egy igazi célnak megfontoltnak, pontosan meghatározottnak kell lennie. Ráadásul kell, hogy társuljon hozzá egy konkrét határidő. Az, hogy “remélem” ez lesz vagy az lesz, az nem stratégia. Aki konkrét határidős cél nélkül dolgozik, mindig kevesebb eredményt ér el, mint az, akinek világos céljai vannak.

“Milyen lenne futballozni kapu nélkül? Vagy különböző egyetemi előadásokat látogatni anélkül, hogy diplomát akarnánk szerezni?” Jim Dornan

Életünk fontos területein folyamatosan tűzzünk ki magunk elé világos célokat!

  • Leadok 5 kilót a szalagavatómig
  • Összegyűjtök annyi pénzt, hogy jövő nyáron tudjak venni egy autót
  • Felszedek pár kiló izmot a “strandszezonig”
  • Elolvasok 1 év alatt 10 személyiség fejlesztő könyvet

A legtöbb ember soha az életében nem tűz ki komoly célt. Sem egészségügyileg sem üzletileg, sehogy-sem. A bizonytalan álmok és vágyak sosem lesznek hatékonyak.

Szükségünk van hosszútávú célokra és rövid távú célokra is. Hogyan fog telni a következő éved? Mi lesz veled öt év múlva? Milyen egészségi állapotod lesz? Mennyire leszel erős?

Azért nehéz igazán komoly célokat kitűzni, mert akkor elkötelezed magad valami iránt, amit nem is látsz előre. A legtöbb ember nem mer célokat kitűzni, csak olyan próba szerencse alapon vág bele az adott dologba. Sok embernek, nincs komoly célja, emiatt nem is lesz komoly eredményük, még az előtt feladják, hogy elkezdenének igazán sikeresek lenni az adott dologban.

Általában, ha kitűzöl egy igazán komoly célt, az élet próbára tesz. Fogsz kapni egy kihívást. Ne add fel, csak menj tovább és meglátod el fogod érni a célodat, bármi is legyen az, bármekkora is legyen.Amikor valakinek közbe jön valami, vagy nem úgy sikerül teljesíteni, ahogy gondolta, mindig adódik egy másik út, csak ne adjuk fel és ne veszítsük szemünk elől a célunkat. Maradjunk eltökéltek!

Ne irreális és buta célokat tűzzünk ki, amit mi sem hiszünk el, hanem olyanokat, amik lelkesítők, izgalmasak. Lényeg az, hogy mennyire hisszük el az adott célt és mennyire vagyunk hajlandóak kitartóan dolgozni érte, amíg el nem érjük.

Tedd fel a kérdést magadban, hogy mi lenne ha…? Gondold át, hogy mi az, amire igazán vágysz az életben. Akár milyen területen is szeretnél fejlődni, tűzz ki egy konkrét célt és addig dolgozz rajta, amíg nem éred el.

quotes-by-sir-winston-churchill-e1351431499177

“Soha, Soha, Soha Ne Add Fel!” Winston Churchill